Rum Bayındırlık ve Ulaştırma ile Enerji Bakanlarının yatırım arayışları içinde yurtdışı ziyaretlerinde bulunacakları haber verildi.

Simerini gazetesi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis’in, Güney Kıbrıs denizciliğini tanıtım çerçevesinde yeni yatırımcılar bulma amacıyla Almanya’nın ikinci büyük şehri Hamburg’ta bir etkinliğe katılacağı haber verildi.

Dimitriadis’in 26 Ocak tarihinde Rum Ticari Denizcilik Dairesi Müdür Andreas Hrisostomu eşliğinde armatörlerle bir araya gelerek onlara “Kıbrıs” bayrağının avantajlarıyla ilgili bilgiler  vereceğini aktaran gazete, 27 Ocak tarihinde ise Rum heyetin, denizcilik merkezi olarak Güney Kıbrıs’ın, bayrağının ve vergi çerçevesinin avantajlarıyla ilgili bilgilendirme ve sunumlar yapacağı bir resepsiyon düzenleyeceğini yazdı.

Gazete bu arada Dimitriadis’in 20-21 Ocak tarihlerinde Amsterdam’da, Avrupa Komisyonu ile AB Dönem Başkanlığını üstlenen Hollanda tarafından düzenlenen havacılıkla ilgili bir zirve toplantısına katıldığını aktardı.

Gazete Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in ise Ortadoğu 26 Ocak tarihli Ortadoğu ve Güney Afrika Enerji Kongresi’nde konuşma yapmak üzere Londra’ya gideceğini yazdı.

Habere göre Lakkotripis konuşmasında dinleyicilere, Doğu Akdeniz bölgesindeki enerji alanındaki gelişmeler, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki doğalgaz yataklarından istifade ve ihracat konusundaki perspektif ve stratejileriyle ilgili bilgiler verecek.

Gazete haberinde Lakkotripis’in katılımının, gerek komşu ülkelere, gerekse AB ülkelerine Güney Kıbrıs’ın taleplere yanıt veren bir enerji kavşağı ve Doğu Akdeniz bölgesinde bir müttefik olabileceği mesajının verilmesi açısından çok önemli olduğunu da kaydetti.

Habere göre Lakkotripis Londra ziyareti çerçevesinde hidrokarbon alanında faaliyet gösteren şirket temsilcileriyle de temaslarda bulunacak.