Politis gazetesi, bugüne kadar yağan yağmurların su dengesine çok bir katkısının olmadığını yazdı.

Barajların bugünkü doluluk oranının yüzde 27 olduğunu kaydeden gazete, geçen sene ise aynı dönemde barajların doluluk oranının yüzde 54 olduğuna dikkat çekti.

Rum Su Dairesi yetkilisi Andreas Manolis, sulama suyunda bazı kısıtlamalara gidilebileceğini, ancak tuzlu su artıma tesisleri var olduğu için içme suyunda herhangi bir sorunun yaşanmasının öngörülmediğini belirtti.

Barajlara su akışı konusunda görüntüde bir değişiklik kaydedilmediğini ve barajlara su akışının minimum düzeyde olduğunu ifade eden Manolis, özellikle güney boru hattı barajlarının doluluk oranının geçen sene bu dönem yüzde 45 iken, bu sene yüzde 16 olduğunu söyledi.

Bu sene yağan yağmurların “yanlış yerlere” düştüğünü savunan Manolis, yağmurların sahil kentlerine ve batı Mesarya ovasına düştüğünü belirterek, dağlarda yağan yağmurların yeterli olmadığını ifade etti.

Güney boru hattıyla Limasol, Lefkoşa’nın güneyi, Larnaka ve “Mağusa” bölgelerine su verildiğine işaret eden Manolis, Ocak, Şubat ve Mart aylarında da yağmur yağmazsa, içme suyu için tuzlu su arıtma tesislerini çalıştırmaları gerekeceğini ve sulama suyunda bazı kısıtlamalara gidileceğini vurguladı.