Simerini gazetesi elde ettiği bilgilere göre Komite’nin, sahip olduğu bilgileri değerlendirme şeklini ciddi bir şekilde yeniden düzenleyeceği ve kazılar için askıda bekleyen bölgeleri sınıflandıracağını savundu.

Gazete “Trahona” (Kızılay-Kızılbaş) bölgesinde yaklaşık 45 Kıbrıslı Rum’un gömülü olduğu toplu mezarın bulunması amacıyla birkaç gün önce başlayan 12’inci kazı nedeniyle, Komite’nin, zaman ve para kaybına neden olan başarısız çabaların azaltılması için bilgileri değerlendirme şeklini değiştirmek istediğini yazdı.

GÖZLER KAZILARDA

Öte yandan Kayıp Şahıslar Komitesi’nin gözlerinin Kızılay-Kızılbaş bölgesindeki 11 başarısız kazının ardından yeninden başlayan kazılara çevrilmiş olduğunu kaydeden gazete, bilgilere göre bu kez iyimserlik seviyesinin artmasının sebebinin, diğer kazıların aksine bu kez bunun askeri bölgede gerçekleştirilmesi ve hem Kıbrıslı Rum tanık hem de Kıbrıs Türk kaynakların kesişmesi olduğunu aktardı.

ARANANLAR ARASINDAN HRİSTOFYAS’IN KAYINBİRADERİ DE ÇIKABİLİR

Fileleftheros gazetesi ise bilgilere göre Kızılay-Kızılbaş bölgesinde yapılan kazılarda tanıdık isimlerde de karşılaşılabileceğini belirtti.

Gazete hayatını kaybedenler arasında Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın kayın biraderi ve “Tüm Kıbrıs Kayıp Yakınları Örgütü” Başkanlığını yapmış müteveffa Papahristoforu’nun oğlunun da bulunduğunu belirtti.