Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve siyasi parti başkanları dün toplanarak, 21 milyar Euro’ya dayanan batık krediler (NPL) sorununun çözüm yöntemlerini görüştü.

Alithia ve diğer gazeteler 4 saatten uzun süren görüşmede hem bankacılık sistemine hem de borçlulara yardımcı olacak özel bir birim kurulmasının incelenmesi gereğinde görüş birliğine varıldığını yazdı.

Rum Sözcü Prodromos Prodromu toplantıda,  sorunu derinlemesine incelemek üzere siyasi partilerden, Maliye Bakanlığı’ndan, Merkez Bankası’ndan  ve diğer ilgili mercilerden tekokratlardan oluşacak bir teknik komisyon kurulmasına karar verildiğini açıkladı. 

Prodromu Maliye Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde, “Estia” isimli planı da kapsayacak bir başlangıç projesini ve hükümet kanadının ve siyasi partilerin sunduğu alternatif çözüm önerilerini açıklayacağını, gelecek haftalar içerisinde teknik düzeyde bir toplantı daha yapılacağını kaydetti.

Rum sözcü dünkü toplantıda Maliye Bakanı’nın durumla ilgili detaylı bilgilendirme yaptığını belirterek  “2003’te 21 milyar Euro düzeyinde olan özel borçlanmanın 2012’de 72 milyar 500 milyon Euro’ya yükseldiğini, sorunun kaynağının  da bu olduğunu” vurguladı. 

Haravgi “‘Kırmızı’ Krediler Konusunda Anlaşmazlıklar” başlığıyla manşete çektiği haberinde dünkü toplantıda hükümet kanadığın siyasi partilerin karşısına, batık kredilerle başa çıkılması konusunda tamamlanmamış bir planla çıktığını,sorunun göğüslenme yöntemiyle ilgili birbirinden farklı felsefeler olduğu görüldüğünden, daha ileri istişare için teknik komisyon kurulması kararlaştırıldığını yazdı.