Baf Belediye Başkanı Savvas Vergas’ın kendisinin satın aldığı ve bir belediye çalışanının kullandığı telefondan yolsuzluk olaylarının incelendiği Aristo davasıyla ilgili kendisine ve diğer kişilere tehdit mesajı atılması kapsamında önceki gün gözaltına alınmasının ardından dün mahkemeye çıkarılıp hakkında 4 gün tutuklama kararı alındığı haber verildi.

Simerini gazetesi, Vergas’ın tutuklanmasının sebebinin, tehdit mesajlarını atan ve dava kapsamında tutuklanan belediye çalışanı Maria Solomonisu ile mesajlar atılmadan ve atıldıktan sonra yakın temas içerisinde bulunması olduğunu belirtti.

Polisin, Vergas’ın hesaplarının gizliliğinin kaldırılmasını istediğini aktaran gazete, Tapu Dairesi’nde taşınmaz mal varlığıyla da ilgili araştırma yapılacağını aktardı.

Öte yandan gazete, DİKO Genel Sekreterliğinin, dün sabah düzenlenen toplantıda oybirliğiyle, Vergas’ın, Belediye Başkanı olarak “ex officito” üye olduğu parti Merkez Komitesi’ne katılımının ertelendiğini yazdı.

Alithia gazetesi ise, DİKO Gençlik Kolu NEDİK Başkanı Yannis Panayotu’nun DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’a mektup göndererek, Vergas’ın partiden ihracını istediğini aktardı.