Politis gazetesi “Bir ‘Mucize’ Tehlike Altında” başlığıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ın dini nikah öncesinde basit bir kan testiyle başardığı küçük bir ‘mucizenin’, bilimin gelişmesi, ayrıca güçlü dini ve kişisel anlayışlardan dolayı alaşağı olma ‘tehlikesiyle’ karşı karşıya olduğunu yazdı.

Doğumlarda talaseminin uzun yıllar yok oluşunun artık geri döndüğünü; giderek daha fazla ailenin, bugünlerde ciddi tedavi perspektifleri olduğundan Akdeniz anemisi taşıyan bir çocuk dünyaya getirmeyi seçtiğini kaydeden gazete, (Rum) Akdeniz Anemisi Merkezi’nin verilerine göre 2006 yılından bugüne kadar Akdeniz anemisi taşıyan 45 bebeğin dünyaya geldiğini aktardı.

Habere göre Uluslararası Talasemi Federasyonu’ndan Andrulla Eleftehriu, talasemili bebek sayısında artış olmasının temel sebebinin tıbbi tedavide iyileşme kaydedilmesi olduğundan söz etti.

Bugünkü koşulların geçmişe göre değiştiğine işaret ederek, talasemi stratejisinde değişiklik yapılması gerektiği üzerinde duran Eleftheriu, giderek daha fazla çiftin dini nikah kıymadığını ya da evlilik dışı çocuk dünyaya getirdiğini belirtti.