Birleşik Rusya partisinden bir heyetin, Güney Kıbrıs’ta bazı siyasi partilerle temaslarda bulunduğu haber verildi.

Birleşik Rusya partisi yetkililerinden Andrey Klimof’un, dün AKEL ve DİKO partileri ile görüştüğünü yazan Politis gazetesi, AKEL’den yapılan açıklamaya dayanarak, görüşmede Kıbrıs sorunu ile iki ülke arasındaki ilişkiler, Ukrayna’daki kriz, aynı zamanda Suriye ve Akdeniz’deki gelişmelerin ele alındığını belirtti.

Haberde, görüşmede uluslararası siyasi ve ekonomik gelişmelerin ele alındığı da belirtildi.

AKEL’in görüşme dolayısıyla Birleşik Rusya partisini Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini yazan gazete, AKEL’in, Kıbrıs sorununda ilkelere dayalı bir çözüme varılması için, Rusya Federasyonu’ndan, BM Güvenlik Konseyi ve diğer yerlerde destek istediğini kaydetti.

AKEL’in, Güney Kıbrıs’ın NATO ve “Barış İçin Ortaklığa” katılmamasına dair görüşlerini, aynı zamanda Rusya Federasyonu aleyhindeki Avrupa yaptırımlarına karşı olduğunu yinelediğini de yazan gazete, AKEL’in, geçtiğimiz hafta Rum Meclisinde oylamaya sunulan AB-Ukrayna Bağlantı Anlaşması aleyhinde oy kullanan tek parti olduğunu anımsattığını da ekledi.

DİKO İLE GÖRÜŞME

Klimof’un DİKO partisi ile de görüştüğünü ve iki parti arasında bir işbirliği anlaşması imzalandığını da belirten gazete, görüşmede bazı uluslararası konuların ele alındığını, öte yandan DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un Klimof’u Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirerek, partisinin bu husustaki görüşlerini kendisine aktardığını kaydetti.

Gazeteye göre Papadopulos Rusya’ya, Rum halkının haklı çıkma ve ileri sürülen Türk işgalinden kurtulma konusundaki mücadelesine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzeyde tutulması gerektiğine de işaret etti.

Gazete haberinde “Kıbrıs-Rusya… İttifakı... Putin’in Partisinin Temsilcileri Temaslarda Bulunmak İçin Kıbrıs’ta” başlıklarını kullandı.