BM’nin Kıbrıs’taki Barış Gücü (UNFICYP) Komutanı Tümgeneral Kristin Lund, “ara bölgedeki faaliyetler çerçevesinde önceliğin güvenlik olduğunu” açıkladı.

Politis ve diğer gazeteler, UNFICYP Komutanı Lund’un dün ara bölgedeki mayınlar ve UNFICYP’in görevine ilişkin soruları yanıtladığını ve ara bölgenin kullanılmasında önceliğin güvenliğin sağlanmasında olduğunu söylediğini yazdılar.

Habere göre Lund, ara bölgedeki mayın tarlaları konusunda her iki tarafla da iletişimlerinin olduğunu vurgulayarak, olayın insani boyutunun olduğunu, örneğin Aya Napa’ya gelen turistlerin 20 dakikalık mesafede mayınların olduğundan haberdar olmadıklarını ifade etti.

Lund UNFICYP’in geleceğine ilişkin olarak ise, “herhangi bir azalma ya da geri çekilme planlanmadığını” vurguladı.

UNFICYP ÇAVUŞU YÜRÜYÜŞ KAMPANYASINA BAŞLIYOR

Gazete bir diğer haberinde, UNFICYP’de görev yapan bir çavuşun, üç aylık görev süresini tamamlamasının ardından Kıbrıs’tan 4 bin 500 kilometrelik yürüyüş kampanyasına başlayacağını yazdı.

Habere göre Ed Lyod isimli UNFICYP askeri İngiliz Veteranlara maddi yardım toplamak amacıyla Kıbrıs’tan başlayacağı yürüyüşü çerçevesinde KKTC ve Türkiye’den de geçerek İngiltere’ye gitmeyi planlıyor.