Kayıp Şahıslar Komitesi Rum Üyesi NestorasNestoros, Birleşmiş Milletler’in (BM) kayıplara ilişkin arşivlerini Kayıp Şahıslar Komitesi’nin incelemesine açacağını açıkladı.

Alithia gazetesi manşetten verdiği haberinde, Kayıp Şahıslar Komitesi Rum Üyesi Nestoros’un dün akşam bir televizyon programında yaptığı açıklamada, BM’nin kayıplara ilişkin arşivlerini, uzun yıllardır verilen uğraşlardan sonra açmaya karar verdiğini söyledi.

Nestoros, BM’nin ilk aşamada, Ledra Palace’taki arşivlerini Kayıp Şahıslar Komitesi’nin incelemesine açacağını vurguladı.

Gazete, BM arşivlerinin açılmasının kayıpların gömülü oldukları yeni yerler gibi birçok bilgiyi içerebileceğini belirtirken BM’nin New York’taki merkezi gibi diğer arşivlerinde de bilgilerin olabileceğini yazdı.

Haberde, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin bugüne kadarki çalışmalarını içeren kitabı tanıtmak için Mayısayında New York’a gideceği ve bu ziyaret sırasında BM’nin buradaki arşivlerinde kayıplara ilişkin olası bilgilerin bulunması için çaba sarf edileceği bildirildi.

Gazete, Türkiye’nin konuya ilişkin arşivlerini açma yönündeki görüşmelerin ise çıkmazda olduğunu belirtti.