Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da bir balıkçı tarafından yakalanan, ülkemiz denizlerinde son zamanlarda sıkça görülen ve insanlar için büyük tehlike oluşturan Aslan Balığı görenleri hayretler içerisinde bıraktı.

Hüsnü Kızıler isimli vatandaş, dalış esnasında gördüğü aslan balığını avladıktan sonra facebook hesabı üzerinden resimlerini paylaştı.

Hint okyanusu kökenli olan Aslan balığı, üzerindeki zehirli iğneleri ile öldürebilecek özellikte bir balık türü. Kızıl Deniz’de görülen ve Hint Okyanusu aracılığı ile Akdeniz’e kadar ulaşan, insanlar için bile ölümcül sonuçları olan zehirli Arslan Balığı, Mağusa’da tüplü dalgıçlar tarafından her geçen gün daha da sıklıkla gözlenmeye başladı. Balığın Girne’de de tespit edilmesi ile bilim insanları aslan balığının verebileceği zararlarla ilgili uyarılarda bulunuyor. Sahile çok uzak olmayan ve sportif dalış limitlerinde gözlemlenen bu balığın ekosisteme zarar verebileceğine dikkat çekiliyor. İnsanlar ve eko sistem için oldukça tehlikeli olan aslan balığı için geçtiğimiz günlerde uzmanlar, “mutlaka görüldüklerinde öldürülmelidirler” uyarısını yapmıştı.