Fileleftheros fotoğraf desteğiyle birinci sayfasından verdiği ve iç sayfasında detaylandırdığı haberine “ 2015 İçinde 5’li Konferans... Dışişleri Bakanı’ndan Sahte Devlete Ankara’nın Siyasi ve Ekonomik Destek Mesajı” başlığını attı.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dünkü ziyareti için “yıldırım ziyaret” nitelemesini yapan gazete, TC Dışişleri Bakanı’nın ortak basın toplantısında yol haritasından ve Kıbrıs sorununda 5’li konferans toplanmasından söz ettiğini, garantilerin de sona bırakılacağını ancak bu konuda detay vermekten kaçındığını yazdı.

Politis manşete çektiği ve geniş ölçekte değerlendirdiği haberinde “Garantiler Konusunu Sona Bırakın... Böyle Bir Görüşmeyi Çavuşoğlu Da Erken Buluyor... Türk Dışişleri Bakanı Dikkatli” başlığını kullandı.

Simerini birinci sayfasından fotoğraflı duyurduğu ve iç sayfasında tam sayfa olarak aktardığı haberini “Türk Dışişleri Bakanı (Ortak) Açıklama Temelinde ‘İki Halk’ Çözümü İstiyor... Çözüm 5’li Konferansa... Çavuşoğlu Tarafların Kararlılığı Varsa Yıl İçerisinde Daimi Çözüm Görüyor” başlığıyla verdi.

Alithia da haberi manşete çekti ve “Garantilerin Zamanı Değil... Yol Haritasından Söz Eden Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ‘Şimdi Her Şey Çizgide Gidiyor, İyi Gidiyor, Bu Prosedüre Destek Vermeliyiz’ dedi” başlığını kullandı.

Haravgi birinci sayfasından duyurduğu, fotoğraf destekli haberine “Çavuşoğlu Garantilerin Görüşülmesi Daha Sonra Diyor ve 2015 İçinde Dahi Çözüm Görüyor” başlığını attı.