Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri çerçevesinde 5 yıl önce kurulan Çevre Teknik Komitesi’nin, “ortak ekolojik dil” hedefiyle, okullarda çevre eğitimi ve çevreyle ilgilenen gruplarla çevrebilimciler arasında iletişim sağlanması konularında iki girişimde bulunduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Çevre Teknik Komitesi Rum Başkanı Mihalis Loizidis’in, söz konusu iki hedefin, Eylül ayı itibarıyla uygulamaya konacağını söylediğini yazdı.

Gazete, Çevre Teknik Komitesi’nin yaklaşık 18 “concept notes”, yani önemli çevresel konularda bütünlüklü eylem paketi hazırladığını ve bunların arasında, çevresel eğitim, hava, su ve enerjiyle ilgili paketler bulunduğunu kaydetti.

Habere göre Loizidis, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamalarda, Kıbrıs’ta çevre konusundaki tüm boşlukları doldurabilmek ve bunun iki toplumlu olabilmesi için büyük bir ön çalışma yapıldığını ve yeni komiteyle, bu konuların tümünü tartışıp güncelleme yaptıklarını söyledi.

Loizidis, bu konulardan çevre eğitimi ve iletişimle ilgili olanları alıp, 15 gün önce uygulamaya konması için ileri götürdüklerini ve şu an uygulamaya konmasındaki detayları tartıştıklarını kaydetti.

Bu inisiyatifin iki avantajı bulunduğundan bahseden Loizidis, aynı tür çalışmalar yapanların bir araya gelme ve tanışma fırsatı bulacağını, ikinci aşamada da işbirliği yapıp boşlukları doldurabileceğini belirtti.

Loizidis, çevre çalışmaları için ilk aşamada yaklaşık 20 grup kurulmasının hedeflendiğini söyledi.