Haravgi haberi “Çiftçi Örgütleri’ni Kıbrıs Türk Malları Komitesi’nden Atıyorlar... İçişleri Bakanı, Partizan Çıkarları İçin Bütün Yetkiyi Kendi Elinde Toplamaya Çalışmakla Suçlanıyor” başlığıyla aktardı.

Gazeteye göre Hasikos, Rum Meclisi “Göçmenler Komitesi’ne mektup göndererek Rum tarafında kalan Türk mallarının, özellikle de tahsis edilenlerin, KKTC’de bıraktıkları malların miktarı dikkate alınarak başka “hak sahibi” Rumların da faydalanması maksadıyla aşamalı olarak dağıtımına gidileceğini bildirdi. Hasikos, bu çerçevede sivil toplum örgütlerinin/çiftçi örgütlerinin “Kıbrıs Türk Malları Danışma Komitesi” ve kaza özel komitelerindeki temsiliyetlerinde de “malum nedenlerle” değişiklik yapılacağını da iletti.

Gazete Hasikos’un, “Kıbrıs Türk Malları Danışma Komitesi”ndeki temsiliyetlerde değişiklik yapma niyetine PEK, PEKA, Panagrotikos, Nea Agrotiki Kinisi, Euroagrotikosi P.E isimli bütün Rum çiftçi örgütlerinin tepki göstererek Hasikos’u, partizan çıkarlarına hizmet etmek için bütün yetkiyi elinde toplamaya çalışmakla suçladıklarını yazdı.