İlk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras dün Rum siyasi parti başkan ve temsilcileriyle de görüştü.

Politis ve diğer gazeteler, Rum siyasi parti başkan ve temsilcilerinin Yunanistan Başbakanı Çipras’la dün 15’er dakikalık görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve Çipras’a taleplerini iletme imkanı bulduklarını yazdı.

Gazete, Çipras’ın DİSİ Başkan Vekili Lefteris Hristoforu, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkan Vekili Marinos Sizopulos, EURO.KO Başkanı Dimitris Silluris, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas ve Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’le bir araya geldiğini yazdı.

Rum siyasi parti başkan ve yetkilileri Çipras’la görüşmelerinin ardından yaptıkları açıklamalarda ağırlıklı olarak Çipras’ın yeni ekonomik politikalarına destek ve başarı dileklerini ifade ettiler.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos görüşme sonrasındaki açıklamasında, Çipras’ın seçimleri kazanmasının ardından Güney Kıbrıs’ta da, ekonomi ve Kıbrıs sorununda yeni stratejinin belirlenmesinin vakti geldiğini söyledi.

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu ise, Çipras hükümetine tam desteğini vurgulayarak, yakın zamanda Çipras’la Atina’da bir araya gelme kararı aldıklarını duyurdu.