Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, çözümün sürdürülebilirliği ile adanın yeniden birleşmesinden doğacak yeni perspektiflere dair çalışmaların, Eylül ayındaki müzakerelerde değerlendirileceğini söyledi.

Politis gazetesinin haberine göre Hristodulidis, bu çalışmaların bağlayıcı olmayacağını ve kalkınmaya yönelik belli öneriler içereceğini kaydetti.

Sigma tv kanalının programında konuşan Hristodulidis, Kıbrıs sorunu müzakerelerinde son 6 ay içerisinde ilerleme kaydedildiğini, ancak bu ilerlemelerin özlü ilerlemeler olmadığını savundu.

Müzakerelerde tezlerin karşılıklı sunulmasının, bir tarafın, diğerinin endişelerini anlamasına yardımcı olduğunu ifade eden Hristodulidis, liderlerin, Temmuz ayındaki müzakerelerde toprak konusunu görüşeceklerini ve toprak konusu kapanmadan, mülkiyet konusunun kapanamayacağını vurguladı.

KOCAS, ÇİN’DEKİ TEMASLARININ GÜNDEMİNE KIBRIS SORUNUNU DA ALDI

Gazete, bir diğer haberinde ise, bir dizi temasta bulunmak için Çin’e giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın, Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüşerek, Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmasını istediğini yazdı.

Habere göre Kocas, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olan Çin’in, “özellikle garantör rejimin sona ermesi ve adadaki yabancı askerlerin çekilmesi konusunda yardımcı olabileceğini” kaydetti.