Politis gazetesine mensup hemen hemen tüm gazetecilerin kişisel bilgilerinin, Rum Telekomünikasyon Dairesi’nde (CYTA) görevli bir personeli tarafından çalındığı bildirildi.

Politis gazetesi: “ P Takip Altında – Gazete Çalışanları Polis Tarafından Bilgilendirildi” başlığı altında verdiği haberinde, Lefkoşa Rum Polis Müdürlüğü’nün Politis gazetesinin hemen hemen tüm çalışanlarına gönderdiği resmi evrakla, çalışanların kişisel bilgilerinin çalındığı ve başka kişilere verildiği bilgisini ilettiğini yazdı.

Habere göre, Rum polisi gazetede çalışan hemen hemen tüm gazetecilere gönderdiği bilgilendirme mektubunda, Rum Telekomünikasyon Dairesi’nde (CYTA) çalışan bir personelin gazetecilerin isim, soyisim, adres, kimlik kartı numarası gibi kişisel bilgilerine eriştiği ve bu bilgileri üçüncü kişilerle paylaştığını aktardı.

Bu konuda cezai soruşturma yürütüldüğünü de gazetecilere bildiren Rum polisi, daha fazla bilgi verilemeyeceğini ve istemeleri halinde kişisel şikayette bulunabileceklerini gazetecilere iletti.

Gazete, bu eylemin kimler tarafından ne amaçla yapıldığının kafalarda büyük soru işaretleri doğurduğunu ve edinilen bilgiyle göre bu işin arkasında, Rum polis gücünden emekli olmuş ancak bağlantılarını koparmayan eski bir polisin bulunduğunu yazdı.

Asıl hedefte tek bir gazeteci ve onuna iletişime geçenlerin olduğunu da vurgulayan gazete, diğer çalışanların da otomatikman bilgileri alınması gereken kişiler listesine eklenmiş olduklarını belirtti.

Haberde, benzer bir olayın yine aynı polisin müdahil olmasıyla 2007 yılında gazete tarafından ortaya çıkarıldığı vurgulandı.