Fileleftheros gazetesi CYTA’nın, yabancı bir şirketle imzaladığı bu anlaşma çerçevesinde, 250 kadar Arap uydu kanalının naklen yayınını öngördüğünü ancak bu kanallardan bazılarının Avrupa ve Arap ülkelerinde uygunsuz ve rahatsız edici düzeye kadar aşırı İslam yanlısı olarak değerlendirildiğini anımsattı.

Habere göre CYTA sözcüsü, basında(Fileleftheros gazetesinde) çıkan bu haberi yorumlarken, CYTA’nın, bu anlaşmayı, CYTA’nın yan şirketi olan IRIS ile imzaladığını söyledi.

CYTA sözcüsü, anlaşmada, “Makarios” uydusu tarafından televizyon kanallarının kesilmesi ve yasal sorumluluklardan muaf olma öngörülerinin bulunduğunu belirtti.

Kanalların içeriklerinin yönetimine yönelik sorumluluğun, her kanala izin veren ilgili birimlere ait olduğunu da söyleyen sözcü, anlaşmada ayrıca kanalların yayımlanmasının kesilmesine ilişkin olarak, herhangi bir devlet biriminin talimatlarına uyulması ve CYTA’nın sorumluluklardan muaf tutulmasına ilişkin öngörünün dahil edildiğini belirtti.

Gazete CYTA’nın, kendisi ve  “Makarios” uydusu aracılığıyla, Türk kanalı TRT’nin, Arapça olan TRT Arabic ve TRT 6 gibi kanallarının Arap dünyasında yayımlanabileceği konusunda ise herhangi bir yorumda bulunmadığını yazdı.