Rum polisinin, Rum Telekomünikasyon İdaresi CYTA’dan kişisel verilerin çalınması ve sızdırılmasıyla ilgili dava çerçevesinde, bir kurum çalışanı ile emekli bir polis memurunu tutukladığı haber verildi.

Davayla ilgili olarak, 68 yaşındaki bir emekli polis ile CYTA’nın Lefkoşa Rum kesiminin civar semtindeki bir şubesinde çalışan 43 yaşındaki bir kadının tutuklandığını yazan Fileleftheros gazetesi, zanlıların dün mahkemeye çıkarıldıklarını ve aleyhlerinde 4 günlük tutukluluk kararı alındığını kaydetti.

Zanlıların aleyhinde, kişisel nitelikli verilerin işlenmesi ve telekomünikasyon verilerinin muhafaza edilmesinin ihlal edilmesine dair yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, dolandırıcılık ve komplo kurma konulu davalar bulunduğunu yazan gazete, soruşturulmakta olan suçların 1 Haziran 2016–4 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini ifade etti.

CYTA’nın geçtiğimiz gün polise, yapılan güvenlik kontrolleri çerçevesinde, bir çalışanının çok büyük miktarda kişisel veriye yasadışı eriştiğinin ortaya çıktığı konusunda suç duyurusunda bulunduğunu yazan gazete, bahse konu kişinin 249 durumda kişisel verilere erişim elde ettiğinin tespit edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz akşam bahse konu emekli polisin de tutuklandığını yazan gazete, tutuklu CYTA çalışanının suçu işlemesinin sebebinin, emekli polisle dostane ilişkileri olması ve emekli polisin kendisine bir borçtan kurtulmasına yardım edeceği konusunda söz vermesi olduğunu söylediğini ekledi.

POSTANEDEN HIRSIZLIK

Öte yandan Politis gazetesinde yer alan bir haberde, Prodromos Postanesi’nde çalışan 39 yaşındaki bir şahsın, Rum Kızıl Haçı ile UNICEF’e yönelik bağışları çaldığı gerekçesiyle tutuklandığı ifade edildi.

Bahse konu şahsın, Rum polisi ve postane müdürlüğünün işbirliğinde suçüstü yakalanmasına rağmen, olayla ilgisi bulunduğunu kabul etmediğini yazan gazete, 39 yaşındaki çalışanın, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nin kararıyla, altı gün tutuklu kalacağını ekledi.