Politis gazetesi: “KOP Tehdidiyle – Kıbrıslı Türk Futbolcular Konusu ‘Cumhurbaşkanlığına’ Kadar Vardı” başlıkları altında verdiği haberinde, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun Türkiye’ye giden Kıbrıslı Türk futbolcular konusunun 45 günde halledilmemesi durumunda Rum Futbol Federasyonuna (KOP) başvuracakları açıklaması üzerine TFF Başkanı Demirören’in dün KKTC’ye gelerek Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla görüştüğünü yazdı.

Gazete, Demirören’in Eroğlu’yla görüşmesinde Başbakan Yardımcısı ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve KTFF Başkanı Sertoğlu’nun da hazır bulunduğunu belirtirken toplantı sonrasında yapılan resmi açıklamada “mevcut sorunların devletler arası atılacak adımlarla göğüsleneceğinin” belirtildiğini yazdı.

Demirören’in ise açıklamasında, “çözümün  FIFA kuralları çerçevesinde bulunacağını” vurguladığını ifade eden gazete, görüşme sonrasında diğer yetkililerin yaptıkları açıklamaların ise “karışık olduğu” yorumunda bulundu.

Denktaş’ın açıklamasında “sorunun FIFA kuralları çerçevesinde bulunamayacağını” söylediğini aktaran gazete, KTFF Dış İlişkiler Koordinatörü Deniz Birinci’nin ise gazeteye, “KTFF ve Sertoğlu’nun, iki federasyonun Kasım 2013’te imzaladıkları ilke anlaşmasında üstlendikleri taahhütleri desteklediklerini” söylediğini aktardı.

KOP BAŞKANI “MEMNUN DEĞİL”

Gazete, KOP Başkanı Kostakis Kutsokumbis’in ise dün konuya ilişkin açıklamasında, KOP’un “tehdit unsuru olarak kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiğini” yazdı.

Kutsokumbis, KOP ile KTFF arasında imzalanan ilke anlaşmasının geçerliliğini sürdürdüğünü belirterek “FIFA’nın Aralık ayında KTFF’ye en kısa sürede anlaşmayı uygulaması yönünde yeniden öneride bulunduğunu” öne sürdü.