Sözde “Derinya Belediyesi”nin, BM’ye ve ABD’nin Güney Kıbrıs’taki büyükelçisine gönderdiği mektuplarda, Derinyalı Rumlar ve sözde “Belediye Meclis Üyelerinin”, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıs Rumlar arasındaki Güven Yaratıcı Önlemlerin artırılması yönündeki arzularını dile getirdiği haber verildi.

Politis gazetesi, belediyeden yapılan açıklamaya göre “Derinya Belediyesi”nin, RENEWAL programı çerçevesinde UNDP ile işbirliği içerisinde iki toplum arasında genç girişimcilik ve yeniden yakınlaşma konusunda çalışmalar yaptığını yazdı.

Habere göre Derinyalı Rumların, Kıbrıs sorununun derhal çözümünü istediğini belirten ve iki toplum arasında önemli bir Güven Yaratıcı Önlem olarak Derinya’nın KKTC sınırlarında kalan Aşağı Derinya’daki “Ay. Timotheu” ve “Ay. Mavras” kiliselerinin yeniden faaliyet göstermesine izin verilmesini öneren belediye, Türk ordusunun KKTC sınırlarında kalan sahil yakınlarında “Ay. Memnona” atış alanında yaptığı askeri tatbikatların muhtemelen çevre yıkımına neden olabileceğini de savundu.

Belediye, bu nedenden dolayı BM’den uzmanlarla birlikte sahile ziyaret düzenlemesi ve burada gözlem yapması, ayrıca sahile erişim ve sahili kullanım hakkı verilmesini istedi.