Fileleftheros gazetesi “Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar Derinya Sınır Kapısının Açılmasını İstiyor” başlıklı haberinde, eylemin Güney Kıbrıs ayağına, yüzlerce kişinin katıldığını belirtti.

Habere göre eylemi organize eden “Mağusa İnisiyatifi” ve “Mağusa-Şehrimiz” örgütleri, Derinya sınır kapısının açılmasının işbirliğini hızlandıracağını ayrıca toplumlararası güven ile Kıbrıs’taki barışın güçlenmesine katkı koyarak diyaloğun geliştirilmesini sağlayacağını ifade etti.

Sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ise eylemi organize edenlere teşekkürlerini sunarak bu talepler için en uygun zamanın şimdi olduğunu belirtti.

Gazete etkinliğe, Kıbrıslı Türklerin de katıldığını ve ellerinde tuttukları sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayraklarıyla, sınır kapılarının bırakılması gerektiğini zira Kıbrıs halkının tek ve bir Kıbrıs’ın olduğunu belirttiklerini savundu.

Haravgi gazetesi “Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar Derinya’daki Sınır Kapısının Açılmasını Talep Ediyor” başlığını kullanırken, Alithia gazetesi ise haberi “Derinya Sınır Kapısının Açılmasını İstediler”  başlığı ile aktardı.