Sınır kapılarının açılmasıyla ilgilenen Teknik Komite’nin bugünkü toplantısında Lefke-Aplıç ve Derinya geçitlerinin açılması, pratikteki zorluklar ve anlaşmazlıklara odaklanılmasının beklendiği ileri sürüldü.

Politis gazetesi yetkili kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Teknik Komite’de Kıbrıslı Türk heyetin, Derinya sınır kapısının rotasının farklı bir yoldan değil, mevcut var olan yoldan geçmesinde ısrar eden Kıbrıslı Rum heyetin önerisi üzerine açıklamada bulunmasının beklendiğini savundu.

Lefke-Aplıç sınır kapısı konusunda ise yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir anlaşmazlık olmasa da, sürecin uzun olmasının beklendiğini aktaran gazete, bilgilere göre bölgedeki mayınların temizlenmesine başlandığını, devamında yolun da genişletilmesi gerekeceğini ileri sürdü.

Gazete toplantıda  “Aglanca” (Eğlence), “Piroi” (Gaziler) ve “Athineu” (Kiracıköy) geçidinin açılması konusunun da ele alınacağını savunarak, anlaşıldığı üzere görüşmelerde Lefke-Aplıç ve Derinya sınır kapılarına odaklanılsa da gerek Gaziler, gerek Erenköy, gerekse diğer olası geçitlerin de ele alınacağını iddia etti.