Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Harlem Desir’in, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Haravgi gazetesine göre, Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Harlem Desir, sözkonusu açıklamasında, Kıbrıs’taki taraflarca zor uzlaşıların sağlanması gerektiğini ifade etti.

Halkın, kalıcı bir çözüm aracılığıyla, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine ikna edilmesi gerektiğini belirten Fransız Bakan, Güvenlik Konseyi’nin daimi temsilcisi ve AB üyesi olarak, ülkesinin, liderlere ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye mutlak siyasi destek sağladığını belirtti.

Desir, uluslararası toplum ve AB’nin, çözüme ulaşılması ve halk tarafından onaylanması durumunda, çözümün uygulanmasına ilişkin olarak belirleyici bir role sahip olacağını da ifade etti.

Harlem Desir, bir soru üzerine, Türkiye’nin, AB için önemli bir ortak olduğunu söyledi. Desir, amaçlarının, katılım müzakerelerinin yeniden faaliyete geçmesiyle Türkiye’deki siyasi reformlara ivme kazandırmak olduğunu belirtti.