Rum Polisi ve İstihbarat Teşkilatı’na (KİP), 21 Ekim tarihinde iki balıkçı teknesi içerisinde Suriye’den Kıbrıs’taki İngiliz Ağrotur Üssü’ne çıkan, daha sonra da Dikelya Üssü’ne götürülen 114 mültecinin arasında IŞİD militanlarının da bulunabileceği yönünde bilgiler gittiği iddia edildi.

Simerini gazetesi “MEGA” televizyon kanalının haberine göre yetkili birimlerin, 114 mültecinin arasında IŞİD militanlarının da bulunabileceğine dair verileri araştırmakta olduğunu yazdı.

Geçen Eylül ayında Larnaka’ya ulaşan yaklaşık 120 mülteciden 2’sinin polise, IŞİD hesabına faaliyet gösteren ve 114 mülteci arasında İngiliz Üsleri’ne ulaşmış olabilecek 6-9 kişiyle ilgili bilgiler verdiğini kaydeden gazete, bu veriler temelinde İngiliz Üsleri’yle işbirliği içerisinde araştırma başlatıldığını yazdı.

Araştırmalarda şimdiye kadar 114 mülteciden 1’inin iki mültecinin sunduğu verilerle bağlantısının tespit edildiğini kaydeden gazete, yabancı gizli servislerden de bilgiler gelmesini bekleyen Polis ve KİP’in, verileri dikkatle incelediğini aktardı.