Fileleftheros gazetesi ve diğer gazetelere göre DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos dün yaptığı açıklamalarla Anastasiadis-DİSİ ve Hristofyas-AKEL’e yönelik çeşitli eleştirilerde bulundu.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos açıklamasında, hükümetin yanlış icraatları nedeniyle bir dizi olumsuz gelişmenin meydana geldiğini, bunlar arasında Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin üyelik sürecini Kıbrıs sorunundan ayırması, Avrupa Merkez Bankası’nın KKTC’ye ziyaret gerçekleştirmesi niyeti ve Güney Kıbrıs’ın, Türkiye’ye ilişkin 17’inci başlığının açılmasına yönelik olumlu olma niyetinin bulunduğunu ifade etti.

Papadopulos, Hristofyas-Anastasiadis ve AKEL-DİSİ politikalarının başarısızlığından ve strateji eksikliğinden de bahsederken Ulusal Konsey’in toplanmasını talep etti.

AKEL adına açıklama yapan Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis ise, Papadopulos’u, dayanıksız bir şekilde AKEL’e eleştirilerde bulunmaya devam etmekle suçladı.

Papadopulos’u, Kıbrıs sorununda strateji ve taktik olarak neyi tercih ettiğine izahat getirmeye ve bunun nasıl başarılacağını halka açıklamaya çağıran Lukaidis, ayrıca Papadopulos’a AKEL’in Kıbrıs sorunundaki tezlerine saygı duyma çağrısı yaptı.