Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Marios Dimitriadis’in geçtiğimiz Çarşamba günü İsrail’e günübirlik ziyarette bulunduğu haber verildi.

Dimitriadis’in İsrail’de, İsrail Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsrail Katz ile bir araya geldiğini yazan Alithia gazetesi, görüşmede, İsrail ile Güney Kıbrıs arasındaki seferlerin artırılması konusunun ele alındığını kaydetti.

Gazete, bu konunun, İsrail ile AB arasındaki bir anlaşmaya tabi olduğunu ve uçuşların gerçekleştirilmesindeki kısıtlamaların 2018 yılına kadar tam anlamıyla kaldırılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Şu an bu güzergâhta, ikisi İsrail’den, ikisi de Güney Kıbrıs’tan olmak üzere 4 havayolu şirketinin sefer gerçekleştirdiğini ifade eden Rum bakan, önümüzdeki yıla kadar iki ülke arasındaki seferlerin yalnızca Tel Aviv’le değil, Hayfa’da da artmasının beklediklerini dile getirdi.

Gazeteye göre, Rum bakan, bunun çok önemli olduğunu düşündüklerini çünkü bu yıl İsrail’den kaynaklanan büyük bir turizm artışına sahip olduklarını; aynı zamanda İsrail’in Güney Kıbrıs için en önemli pazarlardan biri haline gelebileceğine inandıklarını da ifade etti.

Dimitriadis, iki ülkenin ilişkilerinin çok iyi olduğunu da sözlerine ekledi.