Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Mario Dimitriadis’in Limasol Limanı’nın özelleştirilmesiyle, hidrokarbon çalışmaları esnasında alınacak destek hizmetlerinde çıkan sorunu çözmeye çalıştığı haber verildi.

Politis gazetesi Limasol Limanı’nın özelleştirilmesiyle Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisinde faaliyet göstermek isteyen şirketlerin, özelleştirmenin ardından limanda kullanılacak alanlardan sorumlu olan DP World ve GAP Vassilopoulos konsorsiyumundan izin alması gerekeceğini belirtti.

Bu durumda Total’in sondajlarda destek hizmetleri almak üzere EDT Offshore ile yaptığı anlaşmanın DP World ve GAP Vassilopoulos konsorsiyumunun izni olmadan uygulanamayacağını kaydeden gazete, önceden programlanmış ziyareti çerçevesinde Dubai’ye giden Dimitriadis’in dün DP World liderliğiyle görüştüğünü belirtti.

Konuyla ilgili gazeteye açıklamada bulunan Dimitriadis, özelleştirme çerçevesinde DP World ve GAP Vassilopoulos konsorsiyumuna herhangi bir tekel hakkı verilmediğini söylerken, özelleştirme anlaşmasının bazı noktalarının, Total’in EDT ile imzaladığı anlaşmayla çakıştığını kabul etti.

Dubai’deki temaslarında yetkililerle bu konuyu da görüştüğünü söyleyen Dimitriadis, önümüzdeki günlerde bir çözüm bulunacağına dair iyimserliğimi dile getirdi.

Fileleftheros gazetesi ise Dimitriadis’in temasları neticesinde, Total’in sondaj programının herhangi bir engel olmadan devam edeceği; anlaşmazlıklar ve sorunların tüm taraflarca iyi niyet ve anlayış çerçevesinde inceleneceği konusunda uzlaşıya varıldığını kaydetti.