Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu ile ABD’de faaliyet gösteren National Coordinated Effort of Hellenes (CEH)’in Başkanı Andy Manatos arasındaki görüşmede, dış Rumların kayıplar konusuna yardım etmesinin ele alındığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu ile CEH Başkanı Andy Manatos arasında Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen görüşmede, örgütlü tüm dış Rumların, işbirliğiyle,   ABD’deki çeşitli karar alma merkezlerinde, kayıplar konusunda inisiyatif ve faaliyetler üstlenmeleri gerektiği konusunun ele alındığını yazdı.

Habere göre Fotiu, 42 yıl sonra uluslararası toplumun, kayıplara ilişkin bu insani konunun çözümü için daha çok hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade ederken; Türkiye’nin de toplu mezarlara ilişkin Türk ordusu arşivlerini de vermesi gerektiğini savundu.

Görüşmede, kayıplar listesinde “Amerika vatandaşlarının” da  dahil olmasına bağlı olarak Amerikan Kongre üyelerinin Ada’ya yapmaları muhtemel ziyaret konusunu da ele alındı.