DİSİ, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Türk şirketlerinin, Güney Kıbrıs’la doğal gaz konusunda işbirliği yapmaya ilgi göstermesine ilişkin olarak siyasi partileri birkaç aydan beridir bilgilendirdiğini açıkladı.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, DİSİ Siyasi Planlama Sorumlusu Haralambos Stavridis’in konu hakkındaki açıklamalarına yer verdiler.

Habere göre Stavridis, Rum siyasi partilerin, Anastasiadis’in gizli görüşmeler yaptığına ilişkin açıklamalarına atıfta bulundu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, günlük bir gazeteye verdiği söyleşisinde de kamuoyuna yönelik bilgilendirmede bulunduğunu ifade etti.

Stavridis, Anastasiadis’in, Türk şirketleriyle doğal gaz konusunda güya gizli görüşmeler yaptığı ve bunları gizlediği şeklinde yaratılan kargaşayı izlemekte olduklarını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM’de kritik temaslarda bulunduğu bir esnada en son istenilen şeyin, ulusal çabayı zayıflatan gereksiz zıtlıkların olduğunu söyledi.

Stavridis ayrıca herkese Anastasiadis’e destek vermesi çağrısında bulundu.

PAPADOPULOS

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise yaptığı açıklamada, Anastasiadis’e, bu söylenenlerin doğru olup olmadığını açıklaması çağrısında bulundu.

Papadopulos, Anastasiadis’in karartma perdesi içerisinde, (Rum tarafının) doğal zenginliklerini, Türk çıkarlarına ipotek etme konusunda müzakerede bulunduğunu belirtti.