DİSİ içinde “büyük milli konuları izlemek, müdahale etmek ve partinin daha iyi işlemesini sağlamak” maksadıyla oluşturulan “İzleme Grubu”, parti liderliğine “ “DİSİ’yi ve ülkeyi mahvediyorsunuz” eleştirisinde bulundu.

Simerini’nin haberine göre, DİSİ İzleme Grubu dün yayımladığı bildiride, parti liderliğine “çok sert” üslup kullanarak seslenerek, “Averof’un okullardaki ulusal bayramlarla ilgili yasasının” mecliste onaylanmasından duyduğu “endişe ve üzüntü”yü dile getirdi.

Bildiride, “Partimiz, DİSİ’lilerin büyük çoğunluğunu açıkça tahrik edecek şekilde, ulusal davamızdaki yanlışı meşrulaştırdığı için üzgünüz. Gerek DİSİ’nin geleceği, gerekse işgalcinin kendi istediği olduğu için karardan memnun olması nedeniyle kaygılıyız” ifadeleri kullanıldı.

İzleme Grubu, DİSİ başkan ve milletvekillerinin “Averof’un Akıncı’ya Halı Önerisi”ni, etkilerini düşünmeden geçirdikleri Cuma günkü oylama sırasında yaşananlar ve işitilenlerle dinamitlenen Rum iç cephesine yayılmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Yasanın, müzakerelerin yeniden başlamasına yardımcı olma hedefini taşıdığı belirtilirken, oylamaya iki gün kala parti sözcüsünün müzakerelerle ilgisi olmadığı açıklaması, parti liderliğinde hakim olan kargaşayı ortaya koyduğu kaydedildi.

DİSİ liderliğinin partiyi nereye sürüklediğini düşünme zamanı geldiğine işaret edilen açıklamada özetle şu ifadelere de yer verildi:

“Yanlış yoldadırlar. Türk tezlerinin değirmenine su taşıyıcısı oluyorlar, Kıbrıs sorununa adil çözüm istediklerini söylüyorlar ancak aynı zamanda partiyi uçuruma atıyorlar. Averof yasasına evet oyu vererek, müzakerelere yardımcı olan milletvekilleri neden Perdikis’in Beşparmak Dağları’ndaki Türk bayrağının kaldırılması önerisine evet demediler? DİSİ’yi ve ülkeyi mahvediyorsunuz, anlayın!”