Güney Kıbrıs’ta yapılan bir ankete göre, 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Genel Seçimlerde DİSİ’nin birinci parti olacağına işaret edilirken, AKEL’in daha önce gerçekleştirilen ankete göre oy oranını artırdığı haber verildi.

Politis gazetesi, Rum Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (RİK) yaptırdığı ankette DİSİ’nin yüzde 24,5 oranıyla birinci parti olduğunu yazdı.

DİSİ’nin ardından yüzde 20 ile AKEL’in geldiğini kaydeden gazete, AKEL’in, RİK’in daha önce yaptırdığı ankete kıyasla oy oranını yüzde 3 oranında artırdığını belirtti.

Üçüncü sırayı yüzde 9 oranıyla DİKO’nun aldığını kaydeden gazete, bunu yüzde 3,5’er oranlarıyla EDEK, Dayanışma Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı ve yüzde 3 oranıyla Çevrecilerin takip ettiğin, ELAM’ın ise 1,5 orana sahip olduğunu aktardı.

Gazete ankete katılanların yüzde 14’ünün seçimlere katılmayacağı dile getirdiğini kaydederken, yüzde 12,5’inin de kararsız olduğunu belirttiğini yazdı.

Bir başka soru karşısında ankete katılanların yüzde 33’ünün, DİSİ’nin büyük bir farkla, yüzde 45’inin de, küçük bir farkla birinci olacağına dair düşüncesini dile getirdiğini aktaran gazete, Milletvekilliği seçimlerine ilgi sorgulandığını ise yüzde 59’unun “ilgilenmiyorum”, yüzde 41’inin “ilgileniyorum” dediğini kaydetti.

Habere göre, parti başkanlarının popülaritelerine bakıldığında ilk sırada yüzde 54 oranıyla Çevreciler Başkanı Yorgos Perdikis bulunuyor.

İkinci sırayı yüzde 53 ile Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus’un aldığını aktaran gazete, Theoharus’u  yüzde 46 ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu, yüzde 35 ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, yüzde 34 ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, yüzde 33 ile Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas, yüzde 21 ile EDEK Başkanı Marinos Sizopulos’un izlediğin belirtti.

ELAM Başkanı Hristos Hristu ise yüzde 10 orana sahip oldu.

Gazete ANT1 televizyon kanalının yaptırdığı ankette ise, DİSİ’nin yüzde 23,1 ile birinci parti olduğunu aktardı.

AKEL’in yüzde 18,3 ile ikinci, DİKO’nun ise yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldığını kaydeden gazete, Vatandaşlar İttifakı’nın yüzde 4,4; EDEK’in yüzde 4,1; Çevrecilerin yüzde 3,9, Dayanışma Hareketi’nin yüzde 3 ve ELAM’ın yüzde 2,3 orana sahip olduğunu belirtti.

Gazete, ayrıca ankete katılanların yüzde 9,2’sinin seçime gitmeyeceklerini, yüzde 16,2’sinin ise kararsız olduğunu dile getirdiğini aktardı.

Her iki ankette de seçimlerde Rum Meclisi’ne 7 ya da 8 partinin gireceğinin görüldüğü belirtildi.