DİSİ’nin 2016 Aralık ayında yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenerek, 2019 tarihinde Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekilliği seçimleriyle aynı zamanda yapılmasını önerdiği haber verildi.

Simerini gazetesine göre DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu, DİSİ’nin dünkü Rum siyasi parti lider ve temsilcileri toplantısında belediye ve köylerle ilgili yerel yönetim seçimlerinin ertelenmesini ve 2019 yılında gerçekleştirilecek olan AP Milletvekilliği seçimleriyle birlikte düzenlenmesini önerdiğini yazdı.

Prodromu, bu şekilde 2019 yılı ve sonrasında artık yerel ve AP Milletvekilliği seçimlerinin aynı anda yapılacağına işaret etti.

Bu düzenlemeyle yerel yönetimlerdeki mevcut yetkililerin Rum Hükümeti’yle istişare ettikleri yerel yönetimler reformunu bizzat kendilerinin uygulayabileceklerini belirten Prodronu, aynı zamanda seçimlerden kaynaklanan özel durumların azalacağını, ekonomik tasarruf sağlanacağını ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin sınırlanacağını anlattı.

Habere göre bazı partiler DİSİ’nin önerisine tepki gösterirken, bazıları öneri üzerinde çalışıp duruşlarını belirleyeceklerini belirttiler.