DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu, Hristofyas hükümeti döneminde yaptığı muhalefet ve seçilmesinin ardından verip de tutmadığı sözler nedeniyle Anastasiadis’i eleştiren Kiprianu’ya, “unuttuğu bazı şeyleri hatırlattığı”  bir yazılı açıklama yaptı.

Alithia’nın haberine göre “AKEL Genel Sekreteri, partizan vatanseverlik yapmaya çalışıyor, ülkeyi birkaç yılda iflasa ve fakirliğe sürükleyen siyasi hatalarını ve yanlış politikalarını anlayıp geride bırakma cesareti göstermiyor” denilen açıklamada AKEL’in, iktidara geldiğinde yüzde 3 olan işsizliği yüzde 15’e fırlattığı kaydedildi.

DİSİ açıklamada, bugünkü hükümeti maaşları ve emekli maaşlarını azaltmakla suçlarken kamuda toplu maaş ve emekli maaşı kesintisini 2012’de meclise, ardından da Troyka’yı da ülkeye getirenin AKEL hükümeti olduğu hatırlatıldı.

Hristofyas hükümeti döneminde yapılan muhalefetin Dimitris Hristofyas’ı değil AKEL’i hedef aldığı iddiasına cevaben de “Kiprianu yanlış yapıyor. DİSİ’nin eleştirilerinin hedefi ülkeyi zarara sokan yanlış ve bozuk politikalardı” denildi.

Fileleftheros haberi “Sert Üslup... DİSİ Andros’a Ateş Püskürdü” başlığıyla aktardı.