Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır Enerji Bakanlarının gelecek salı günü Güney Kıbrıs’ta bir araya geleceğini anımsattı.

Gazete, memorandum şeklinde bir taslağın hazırlandığını ancak Güney Kıbrıs ve Mısır’ın, bunu, salı günü yapılacak üçlü görüşme çerçevesinde imzalamayı yetiştirmeyeceğini belirtti.

Yine aynı kaynaklara dayanarak memorandumda, Güney Kıbrıs’tan Mısır’a doğal gazın satılmasına ilişkin  iki devlet arasında görüşme yapılması ifadesinin bulunduğunu belirten gazete bu görüşmenin ayrıca şirketler tarafından da yapılacağını yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ın, iki üç yıl sonra doğal gazdan faydalanılmasına başlanacağı şeklindeki öngörülere sahip olduğunu, bununla birlikte satış sözleşmesinin ekonominin desteklenmesi açısından önemli bir araç addedildiğini belirtti.

Habere göre, Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis, pazartesi günü Yunanistan Enerji ve Çevre Bakanı Yoannis Maniatis ile bir araya gelecek.

Lakkotripis, Salı günü ise, üçlü görüşme öncesinde Mısırlı mevkidaşıyla görüşecek.

Üç ülke arasındaki işbirliğinin hızlı bir şekilde ilerlediğini, Güney Kıbrıs ve Atina’nın ayrıca Lübnan ve Ürdün ile açık temas halinde olduğunu yazan gazete, Lübnan Dışişleri Bakanı Gebran Bassil’in gelecek hafta Güney Kıbrıs’a gideceğini anımsattı.