BM Sözcüsü Stephane Dujarric’in, BM’nin kayıplarla ilgili arşivlere ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin “kaybolan güvenirliğine dair sorulara” tatmin edici yanıt vermediği bildirildi.

Kathimerini gazetesi “Gizlilik Maskesi Altında Karartma” başlığıyla aktardığı haberinde, gazetenin Dujarric’e, 4 Ağustos 2016’da, BM’nin kayıplarla ilgili arşivleri, BM’nin Kıbrıs’taki temsilcilerinin tavırları ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kaybolan güvenirliğine dair birtakım soruların bulunduğu bir e-posta gönderdiğini ve Dujarric’in, gazetenin e-postasını, 24 gün sonra 28 Ağustos’ta yanıtladığını yazdı.

Gazete, Dujarric’in, e-postadaki sorulara “tatmin edici bir yanıt” vermediğini, geç yanıt verdiği için özür dileyerek söze başladığını ve kayıpların akıbetini belirleyecek durumlarda, bilgi saklanması gibi bir çabanın söz konusu olmayacağını belirttiğini kaydetti.

Habere göre Dujarric, BM’nin Kayıp Şahıslar Komitesi ile her türlü arşiv bilgisini paylaşacağını daha önce de taahhüt ettiğini anımsattı, diğer soruları ise yanıtsız bıraktı.