Rum radyosu cesetlerin saat 11.00 sularında, uçağın düştüğü noktadaki enkaz yakınlarında bulunduğunu,  Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in bu bilgiyi doğruladığını duyurdu.

Düşen uçakta Avgustino Avgusti (54-E) isimli Rum pilot ve George Opeki (54-E) isimli Lübnanlı’nın bulunduğu ancak cesetler üzerinde kimlik tespiti için DNA testi yapılacağı kaydedildi.

Uçak enkazının toplanması çalışmalarına saat 23.00 itibarıyla katılan (UNIFIL misyonuna iştirak ediyor)  Constituicao (F-42) isimli Brezilya firkateyninin öğlen saatlerinde enkazı; yaklaşık bir saat sonra da yine UNIFIL’de görevli “Braunschweig” (F-260) isimli Alman korvetinin düşen uçaktakilerin cesetlerini Limasol Limanı’na ulaştırması bekleniyor.

RUM ARAMA KURTARMA KOORDİNASYON MERKEZİ MÜDAHALEDE GEÇ KALDI

Rum haber kaynakları Diamond DA42’nin düştüğünün Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ne ve aralarındaki protokol gereği İsrail’e saat 19.07’de bildirildiği ve İsrail’in de 10 dakika içerisinde araştırma helikopteri göndermeye hazır olduğunu bildirmesine karşın Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin müdahalede geciktiğine dikkat çekiyor.

Arama-kurtarma yapacak helikopteri daha yakın olan Larnaka yerine Baf’tan kaldırılması nedeniyle helikopterin kaza noktasına 1 saat gecikmeyle ulaştığı, 10 dakika içerisinde müdahale edebileceğini bildiren İsraillilere yardım talebinin de çok geç ulaştırıldığı vurgulanıyor.

Larnaka Havaalanı’ndaki 2 arama-kurtarma helikopterinin ikisinin de aynı anda bakımda olduğu, Rum Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi Larnaka’da iken çalışmaları yerinde izlemek üzere Savunma Bakanı’nın Baf Havaalanı’na, Ulaştırma Bakanı’nın da Lefkoşa Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne gittiğine dikkat çekiliyor.