Politis gazetesi ve diğer gazeteler, KS EDEK partisi Siyasi Bürosu’nun dün akşam toplanarak, beklendiği gibi, Yannakis Omiru’ya, istifa kararını yeniden gözden geçirmesi ve istifasını geri alması çağrısında bulunduğunu yazdı.

Gazete EDEK Siyasi Bürosu’nun, Omiru’ya ayrıca partinin bir sonraki adımlarının ve yaratılan durumun ele alınacağı gelecek pazartesi yapılacak Siyasi Büro toplantısına katılması çağrısı yaptığını da belirtti.

Yannakis Omiru’nun, Siyasi Büro üyelerine gönderdiği istifa mektubunda, istifa kararının nihai ve değişmez olduğunu net bir şekilde dile getirdiğini belirten gazete, Omiru’nun bu kararını, dün sabah, Siyasi Büro üyelerinin, dün akşamki toplantıya başkanlık etmesi yönünde çağrı yaptığı zaman yinelediğini yazdı.

Habere göre Siyasi Büro, 17 “evet” ve 3 “hayır” oyuyla, Omiru’ya istifasını geri alma çağrısında bulundu.

Siyasi Büro’nun ayrıca 10 “evet” ve 9 “hayır” oyuyla da, Merkez Komite’nin, 25 Ocak’ta toplanması ve tüm yetkililerle birlikte Siyasi Büro üyelerinin tümünün bu tarihte istifasını sunmasına da karar verdiğini yazan gazete, buna bağlı olarak, KS EDEK’in, başkanlık, başkan vekilliği, başkan yardımcıları, siyasi büro ve merkez komite üyeleri için seçime gideceğini belirtti.

Gazete başkanlığa,  EDEK Başkan Vekili Marinos Sizopulos ve Başkan Yardımcısı Yorgos Varnavas’ın talip olacağı şeklinde göstergelerin bulunduğunu da yazdı.

Gazete haberinde ayrıca KS EDEK Genel Sekreterliği’nin, EDEK Başkan Vekili Marinos Sizopulos başkanlığında dün sabah toplandığını ve Omiru’nun istifasını geri alması çağrısının bu toplantıda şekillendiğini belirtti.

Simerini gazetesi “Geri Alma İçin İlk Adım-Omiru’nun İstifasının Temeli” başlıklı haberinde, elde ettiği bilgilere dayanarak KS EDEK’in seçim kurultayının 1 Mart 2015’te gerçekleştirilmesinin düşünüldüğünü belirtti.

Alithia gazetesi ise ilgili haberi “EDEK 1 Mart’ta Seçime Gidiyor” başlığı altında verirken Yannakis Omiru’nun, parti liderliği, üyelerinin ve hatta EDEK Fahri Başkanı Vasos Lissaridis’in çağrılarına ve baskılarına karşın istifası konusunda geri adım atmadığını yazdı.

AÇIKLAMALAR

Simerini gazetesine göre KS EDEK Başkan Yardımcısı Yorgos Varnavas dün yaptığı açıklamada partinin şu anda olağanüstü ve düzensiz bir durum içerisinde olduğunu, bu durumun soğukkanlılık ve itidal içerisinde göğüslenmesi gerektiğini ifade etti.

Varnavas açıklamasında ayrıca şu anda Omiru’nun istifasını geri alıp almayacağı şeklindeki kararının beklenmekte olduğunu söyledi.

KS EDEK Avrupa Parlamentosu üyesi Dimitris Papadakis ise gelişmelerin ardından Ada’ya dönmesiyle yaptığı açıklamada, önce Omiru’nun kararının beklenmesi gerektiğini ifade etti.