KS EDEK partisinin, Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetlerinin Avrupa Parlamentosu tarafından ele alınması ve kınanması girişimini engelleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a ve dolayısıyla Sosyalist Gruba yönelik kızgınlığının sürdüğü belirtildi.

Politis gazetesi, KS EDEK’in bu olaya ilişkin rahatsızlığını sürdürmesine karşın, Avrupa Parlamentosu içerisindeki Sosyalist Gruptan ayrılma konusunu da gündeme getirmediğini yazdı.

KS EDEK’in, Sosyalist Grup içerisinde mücadelesini sürdürmesinden başka bir seçeneğinin olmadığını anladığını yazan gazete, EDEK AP üyesi Dimitris Papadakis’in, Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pitella ile yarın bir araya gelmeyi ve EDEK’in Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a yönelik hayal kırıklığını dile getirmeyi planladığını belirtti.

Gazete, parti kaynaklarının, partiye ve Güney Kıbrıs’a karşı kışkırtıcı ve düşmanca faaliyetlerin devam etmesi durumunda Sosyalist Gruptan ayrılma tercihinin masada kaldığı şeklinde görüş ortaya koyduğunu yazdı.

Habere göre, Avrupalı Sosyalistlerin, EDEK’e, 2004 referandumundaki tavrı nedeniyle, düşmanlık beslediğine inanan çok sayıda partili bulunuyor.