BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Epsen Barth Eide, Uluslar arası Para Fonu’nun (IMF) Güney Kıbrıs temsilcisiyle görüşerek, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin IMF’nin gerçekleştirmekte olduğu çalışmaların gidişatına ilişkin bilgi aldı.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin IMF tarafından yapılan çalışmanın gidişatı konusunda IMF Güney Kıbrıs sorumlusu Vincenzo Guzzo’yla görüşme talebinde bulundu ve dün bu görüşme gerçekleşti.

Gazete, Eide-Guzzo görüşmesinin, müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in dün gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında yapıldığını belirtti.

Haberde ayrıca çözümün ekonomik boyutuna ilişkin Eide’nin önceki günkü açıklamalarına bazı Rum siyasi partilerinden gelen tepkilere de yer verildi.

Habere göre DİKO, “Eide, çözümün maliyetine ilişkin açıklamalarıyla bizim zekamızı küçük görüyor” şeklinde açıklamada bulunurken, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ile Vatandaşlar İttifakı da “çözümün, adil ve kalıcı olması durumunda, ekonomik fayda getirebileceği” iddiasında bulundu.