Politis gazetesi ve diğer gazeteler, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, dün Ankara’da, TC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye yer verdi.

Haberi “Türkiye’nin Desteği Gerekli” şeklinde veren gazete Eide’nin görüşme sonrasında twitter hesabı aracılığıyla yapmış olduğu “Türkiye’nin, Kıbrıs sorunu müzakerelerine yönelik etkin desteğinin gerekli olduğu” şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Habere göre Eide, (twitter) açıklamasında görüşmeyi iyi ve ayrıntılı olarak nitelendirdi.

Gazete, Eide’nin dün Türkiye’den ayrılmasının beklendiğini de yazdı.

Habere göre Eide ile Sinirlioğlu arasındaki görüşmenin gündeminde garantiler, mülkiyet ile toprak konuları bulunuyordu.

Simerini gazetesi ve Haravgi gazetesi ilgili haberi “Türkiye’nin Desteği Etkin Desteği Gerekli” başlığıyla aktarırken Alithia gazetesi “Kıbrıs Sorunun Boyutları Masada” başlığını kullandı.

EİDE GİRNE KÖKENLİ RUMLARLA GÖRÜŞTÜ

Simerini gazetesi sözde “Özgür Girne Derneği’”nin açıklamasına dayanarak BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, 5 Ağustos tarihinde, sözde “Özgür Girne Derneği” heyeti ile bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre sözde “Özgür Girne Derneği” yaptığı açıklamada ilk kez, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı önünde,  görüşlerini, düşüncelerini derinlemesine ortaya koyma fırsatı bulduklarını buna bağlı olarak görüşmeyi ilgi çekici olarak değerlendirdi.

Yapılan açıklamada “Eide’nin, şu anda, Girne kökenli Rumların, evlerine, mülklerine geri dönmekteki ısrarını ve BM himayesinde yürütülen müzakerelerin felsefesine karşı olduklarını da bildiği” ifade edildi.