Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kasım ayında programlanan görüşmeleri tamamlamalarının ardından yeni bir tur daha yoğunlaştırılmış müzakere gerçekleştireceklerini açıkladı.

Alithia gazetesi; “Yeni Yoğunlaştırılmış Müzakere Turu – Eide Liderlerin Görüşmelerinin Sonuç Getirmekte Olduğunu Açıkladı” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis ve BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin dünkü liderler görüşmesinin ardından yaptıkları açıklamalara yer verdiler.

Gazete, Hristodulidis’in dün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin Anastasiadis’le gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, liderlerin Kasım ayından sonra yeni tur yoğunlaştırılmış müzakerelere başlamalarının beklendiğini söylediğini aktardı.

Habere göre Hristodulidis, Kasım ayında gerçekleştirilecek altı görüşmeyle sürecin tamamlanmadığı için yeni tur görüşmelerin yapılmasının beklenen bir şey olduğunu, görüşmelerin tarihlerinin ise liderler arasında yapılacak son görüşmede belirlenmesinin beklendiğini ifade etti.

Dün gerçekleştirilen Eide-Anastasiadis görüşmesine de değinen Hristodulidis, görüşmede durum değerlendirmesi ve sonraki adımların ne olacağının ele alındığını belirtti.

Hristodulidis, altı görüşmenin de tamamlanmasıyla “bazı sonuçların ortaya konabileceğini” ifade ederek, “ancak müzakerelerin çapraz yapılma niteliğinden ötürü bu sonuçların var olup olamayacağını şimdiden söyleyemeyeceğini” vurguladı.

EİDE: “YOĞUNLAŞMIŞ MÜZAKERELER SONUÇ VERİYOR”

Öte yandan BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Anastasiadis’le dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Akıncı ile Anastasiadis arasındaki yoğunlaştırılmış müzakerelerin sonuç vermekte olduğunu belirtti.

Eide, yoğunlaştırılmış müzakerelerin faydalı olduğunu ve şu anda yapıcı aşamada bulunduklarını belirterek, Akıncı ve Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmelerin yapıcı geçtiğini vurguladı.

Liderlerin bugün yeniden bir araya geleceklerini hatırlatan Eide, “Müzakereler için önemli olan bir dizi konunun derinlerinde bulunuyoruz ve altı görüşmenin sonunda nerede bulunduğumuz ve ne şekilde ilerlediğimize dair açıklamada bulunulacak. Öze ilişkin biraz daha beklemeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.