Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması amacıyla önceki gün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla dün de tarafların müzakerecileri Andreas Mavroyannis ve Ergün Olgun’la görüşen BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin doğal gaz konusunda komite kurulması önerisi Anastasiadis ve Eroğlu’nu memnun etmedi.

Politis gazetesi: “Liderler Memnun Değil – Eide İlerleme Sağlayamadı Ancak Bu Ay Yeniden Gelecek” başlıkları altında verdiği haberinde, Eide’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) tespit edilen doğal gaz konusunda sunduğu önerinin Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk tarafını memnun etmediğini yazdı.

Gazete, Eide’nin önerisinde, kurulacak komitenin kararlarını, tam bağlayıcı olmasa da, fikir birliğiyle almasını önerdiğini, bu durumun Kıbrıs Rum tarafını ve “tam fikir birliği öngörmediği için de” Kıbrıs Türk tarafını tatmin etmediğini savundu.

Söz konusu önerinin Kıbrıs Rum tarafı için “tamamen bitmiş olduğu” yorumunu aktaran gazete, Eide’nin bu ayın sonlarına doğru yeniden adaya gelmesinin beklendiğini belirtti.