Yunan Petrolleri Şirketi (Hellenic Petroleum) ELPE’nin, geçtiğimiz hafta Yunanistan’da yıllık genel kurul toplantısını gerçekleştirdiği ve Rum gazetecilerin de genel kurulu izlemeye davet edildiği haber verildi.

ELPE’nin Güney Kıbrıs’taki EKO isimli yan şirketinin, Rum piyasasının yüzde 33’lük hissesine sahip olduğunu ve Güney Kıbrıs’taki 300 benzin istasyonunun da 91’ine sahip olduğunu yazan Simerini gazetesi, ELPE’nin KKTC’deki akaryakıt piyasasını inceleyip incelemediği konusundaki bir soruyu yanıtladığını yazdı.

Gazeteye göre ELPE yanıtında “Şirketimiz bununla ilgili değerlendirmeler yaptı, işgal altındaki Kıbrıs’taki durumla ilgili bir görüntüye sahibiz ayrıca Kıbrıs sorunu çözüldüğü takdirde, benzin istasyonları dahi satın alarak hızlı bir şekilde hareket etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Fileletheros ise haberinde, ELPE’nin Yunanistan’da gerçekleştirilen genel kurulunda, ELPE ile şirketin Güney Kıbrıs’taki EKO isimli yan şirketinin üst düzey temsilcilerinin, “EKO Kıbrıs’ın” Kıbrıs sorununun çözümü durumunda faaliyette bulunmaya hazır olmak amacıyla, Güney Kıbrıs’taki mevcudiyetinin bir devamı olarak, KKTC’de benzin istasyonları ve petrol ürünlerinin dağıtımı ile faaliyetlerini acil olarak geliştirmek için, bütünlüklü bir çalışma hazırladığını açıkladıklarını aktardı.

Akaryakıt ürünlerinin ikmali ve yakıt ihtiyacı, var olacak olan benzin istasyonları, rekabet ve ilgili diğer şeylerin de incelendiğini kaydeden gazete, bu hazırlığın aslında işletme planlamalarının haricinde, çözüm durumunda hem ciddi perspektifler, hem de ciddi sorunlar yaratılacak olmasıyla alakalı olduğunu belirtti.

Gazeteye göre, ELPE’nin uluslararası ticaretten sorumlu üst düzey müdürü Kostas Mademlis, yakıt kalitesinin kritik bir mesele olacağını, çünkü KKTC’de AB prototipleri ile kısıtlamaları bulunmadığını öne sürdü.