Mısır Cumhurbaşkanı Abdel El Sisi Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i yeniden Mısır’a çağırdı. El Sisi’nin Anastasiadis’e mektup göndererek onu, 13-15 Mart’ta Sharm El Sheikh’te düzenlenecek Uluslararası Ekonomik Kalkınma Konferansı’na davet ettiği haber verildi.

Fileleftheros “Sisi Anastasiadis’i Yeniden Çağırıyor... Anastasiadis Bahreyn’den Mısır’a Geçecek” başlıklı haberinde Mısırlıların söz konusu konferansı hükümetlere ve örgütlere genelde bilgi notu usulüyle bildirdiklerini, El Sisi’nin özel mektupla davet etmesinin, Anastasiadis’i o toplantıda mutlaka görmek istediği anlamına geldiğini yazdı.

Gazete Uluslararası Ekonomik Kalkınma Konferansı’na katılacaklar arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, AB’nin Dış Poltiika Temsilcisi Federica Mogkerini, uluslararası örgüt temsilcileri ve Dünya Bankası’nın da bulunduğunu yazdı.

Gazeteye göre Bahreyn ziyaretinin ardından Mısır’a geçecek olan Anastasiadis hem El Sisi ile geliştirdikleri ilişkiler hem de konferans çerçevesinde siyasi temaslarda bulunma fırsatından dolayı Sharm El Sheikh’e gidecek.

Gazete Güney Kıbrıs ile Mısır arasında son zamanlarda doğalgaz ana ekseninde ilişkiler geliştirildiğini, Anastasiadis’in de Moskova ziyareti sırasında Putin ile Güney Kıbrıs-Mısır işbirliğini de görüştüğünü hatırlattı.