Rum başkan adaylarından ELAM Başkanı Hristos Hristu, ikinci tura kalamayacağını bilerek partisinin sesini güçlendirmek için seçime girdiğini belirterek, iki bölgeli iki toplumlu federasyona karşı olduğunu yineledi.

Politis, Hristu ile yaptığı söyleşiyi “ELAM Geçici Bir Fenomen Değil... Meclis’e Dostluklar Kurmak İçin Girmedik” başlığıyla aktardı. Hristos Hristu’nun

DİSİ destekçisi olduğunu ancak S-300’ler konusunda yaşanan fiyaskodan sonra partiden ayrıldığını yazdı.

Çözüm istemeyen tek bir Rum dahi olmadığını, “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni gömmekten başka işe yaramayacak acı çözüm reçetesi önerenlerin aksine, kendilerinin sürdürülebilir, işleyebilir ve uygulanabilir bir çözüm istediğini kaydeden Hristu, iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüyle ilgili görüşlerini de aktardı.

“Doğru içerikli, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon olmadığını” belirten Hristu, “İki bölgelilikle Ada toprağının, iki toplumlulukla da halkın ikiye bölüneceğini, iki toplumdan oluşacak federasyon bozulursa Kıbrıslı Türklerin ayrılacağını ve Kıbrıs’ta iki tanınmış devlet kalacağını” söyledi.
Partisinin, Rum siyasi hayatında kalıcı olacağına inanç belirten Hristu, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos ile ilişkilerinin iyi olduğunu ancak ondan para almadıklarını, futbolun siyasileştirilmesine karşı olduğunu ve Avrupa’da bütün Rum takımlarını desteklediğini anlattı.