Rum Eğitim Bakanı Kostas Habiauris’in dün, aşırı sağcı Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM) Başkanı Hristos Hristu ile görüştüğü bildirildi.

Politis gazetesi, Habiauris’in Hristu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamalarda, Hristu ile eğitimdeki sorunları görüştüklerini kaydederken, Hristu ile ilke ve tezlerde görüş birliğine vardıklarını ve görüşlerine her zaman açık oldukları ELAM ile bundan sonra da temas halinde olacaklarını açıkladığını yazdı.

HRİSTU: HER ÖĞRENCİ HELEN-ORTODOKS GELENEĞİNE GÖRE EĞİTİLMELİ

Habere göre Hristu da, kendilerine göre her öğrencinin, Helen-Ortodoks geleneğine göre eğitilmesi ve büyütülmesi gerektiğini ve bu ilke ve değerlerin, gelecekte de korunmasının şart olduğunu söyledi.

Habiauris ile Hristu’nun ilke ve değerlerde görüş birliğine vardıklarını açıklamalarının akabinde, Habiauris’e özellikle sosyal medyada tepki yağdığını kaydeden gazete, bunun üzerine bakanın bir açıklama daha yaptığını yazdı.

Habere göre Habiauris, kendisinin bir bakan olarak, tüm partilerin görüşlerine açık olmak durumunda olduğunu ve Hristu ile görüşmesinde yaptığı açıklamanın, “Kıbrıs Helenizmi’nin Hıristiyanlık ile ilgili ilke ve değerlerinin yanı sıra, diğer dinlere de saygı gösterileceğinden bahsettiğini ve açıklamalarının, aşırı uç siyasi görüşlerle hemfikir olduğu anlamını taşımadığını” kaydetti.

Alithia gazetesi de, AKEL’in gençlik kolu EDON’un, Habiauris’in ELAM’a yaptığı ziyareti kınadığını yazdı.