Güney Kıbrıs’ta pazar günü gerçekleştirilen milletvekilliği seçimlerinde, yüzde 3,6 olan seçim barajını geçerek Meclis’e girmeyi başaran ELAM’ın Basın Sözcüsü Geadis Geadi, Meclis’te yalnızca hayır demek için bulunmayacaklarını; siyasi emellere sahip olduklarını söyledi.

Geadi, Simerini gazetesinde yer alan açıklamasında, en başından itibaren, ulusal çizgiler veya toplum ile halkın iyiliği için öneriler ortaya koyacak herhangi bir partiyi, siyasi alanından bağımsız olarak destekleyeceklerini söylediklerini dile getirdi.

Herhangi birini desteklemekten tereddüt etmeyecekleri gibi, herhangi bir öneriyi reddetme konusunda da tereddüt etmeyeceklerini ifade eden Geadi, Meclis’te yalnızca hayır demek ve her şeye karşı negatif olmak için bulunmayacaklarını yineledi.

Gazeteye göre Geadi, ELAM’ın herhangi bir şey ile hem fikir olduğu takdirde gerekli ittifaklar oluşması için rol oynayacağını, ancak tezlerinden herhangi bir ödün vermeyeceğini de ifade etti.

ELAM’ın Meclis’e girmesiyle birlikte rehavete kapılmayacağını ve bunun yalnızca ELAM’ın ortaya koyduğu ilk hedeflerin başarılması olduğunu da dile getiren Geadi, ELAM’ın şu an, bunca yılın çabalarının verdiği sonuçların keyfini çıkarmakta olduğunu kaydetti.

Bunun bir “savaş” değil yalnızca “kazanılan bir mücadele” olduğunu da ifade eden Geadi, kendileri ve çocukları için iyi bir gelecek, Kıbrıs sorununda iddialı (talepkar) bir politika, aynı zamanda bütün insanların menfaati için sosyal bir politikaya ilişkin “savaşın” ise sürmekte olduğuna işaret etti.

Kendilerine Meclis’te yalnızca iki sandalyenin yeterli olmadığını, rehavete kapılmayacaklarını ve hedeflerinin bununla sınırlı olmadığını ifade eden Geadi, yeni mecliste uygulamaya çalışacakları siyasi emellere sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Politis ise “ELAM’ın 10 Köyü” başlıklı haberinde, ELAM’ın geçtiğimiz gün yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde, 26 köyde çift haneli oranlar elde ettiğini ve böylece 2014 yılında gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ortaya çıkan dinamiği korumuş olduğunu yazdı.

Öte yandan, ELAM’ın büyük kent merkezlerine girmeyi başaramadığının görüldüğünü kaydeden gazete, ELAM’ın Baf’ın uzak köylerindeki etkisinin azaldığının, Limasol ve “Lefkoşa’ya” bağlı köylerdeki etkisini ise artırdığının görüldüğünü ekledi.