Rum Hükümeti ile hidrokarbon şirketlerinin dün, TOTAL, ENI ve Noble Energy şirketlerinin Larnaka’da bulunan ve Limasol Limanı’na taşınması istenen tesisleriyle ilgili bir teknik komite kurulmasını kararlaştırdıkları bildirildi.

Alithia gazetesi, konuyla ilgili dünkü toplantıya Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ve üç şirketten temsilcilerin katıldığını ve toplantıda, üç şirkete hidrokarbon yataklarıyla ilgili çalışmalarda destek verecek bu tesisler için tek çözümün, Limasol Limanı’na taşınmaları olduğunun belirtildiğini yazdı.

Gazeteye göre toplantıda, şirket temsilcilerine, Limasol Limanı’na taşınmayı kabul etmemeleri halinde, tesisleri Kıbrıs dışına taşımak zorunda kalacakları da söylenirken, Limasol Limanı’nda tesisler için uygun yerlerin belirtildiği bir harita sunuldu.

Gazete, oluşturulacak teknik komitenin, bu tesislerin taşınmasından doğacak ihtiyaçların nasıl karşılanabileceği konusunda çalışma yapacağını yazdı.

Habere göre Lakkotripis, 2016 yılı içerisinde programlanmış bir sondaj çalışması olduğu için önce TOTAL’in tesislerinin taşınacağını, ardından da ENI ve Noble Energy şirketlerine ait tesislerin taşınacağını söyledi.

Lakkotripis, tesislerin taşınması nedeniyle TOTAL’in yapacağı sondaj çalışmasında birkaç aylık bir gecikme yaşanmasının da kaçınılmaz olduğunu kaydetti.