Fileleftheros gazetesi, iki gündür devam eden tartışmalara bu kez de DİSİ Başkanı Averof Neofitu ile DİKO Başkanı Nikolas Papadopulu’nun dahil olduğunu ve iki siyasi parti başkanı arasında, ucu vatanseverliğe dayanan polemik yaşandığını yazdı.

Habere göre DİKO’nun, önceki gün, Rum Dışişleri Bakanlığı’nın bir dönem yapmış olduğu, Ercan Havalimanı’nı yasadışı olarak kullanan yolcu ve havayolu şirketlerine, AB normlarının uygulanması ve idari yaptırımlar getirilmesi konusundaki önerisinin AKEL ve DİSİ tarafından reddedildiğine ilişkin açıklaması, Neofitu’nun sert tepkisine yol açtı.

Habere göre Neofitu, Ercan Havalimanı ile ilgili önceki gün açıklama yapan herkesin, Ercan Havalimanı’ndan seyahat edenlerin tutuklanmaması kararını alan Hükümet’in bir parçası olduğuna işaret ederek, DİSİ’nin kimseden vatanseverlik dersi almayacağını vurguladı.

Neofitu, isim vermeden konuşarak, her gün savaş çığırtkanlığı veya vatanseverlik söylemlerinde bulunanların “balık hafızalı” olduklarını ve Ercan Havalimanı’ndan yapılacak uçuşlara herhangi bir yaptırım uygulanmaması kararının, hangi hükümet zamanında alındığını unuttuklarını söyledi.

Neofitu’nun bu açıklamaları üzerine, Papadopulu’nun bir kez daha sosyal medya hesabından açıklama yaptığını yazan gazete, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’yu, gerçekleri çarptırmakla suçladığını kaydetti.

Papadopulu ayrıca, DİSİ Hükümeti’ni, halka bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.