DİSİ Sözcüsü Prodromos Prodromu, DİKO’nun Ercan Havalimanı konusunda DİSİ Hükümeti’ne yapmış olduğu eleştirileri yanıtladı.

Fileleftheros gazetesine göre, Prodromu, DİKO’ya, iktidarda kaldığı 5 yıl ve Dışişleri Bakanlığı yaptıkları 3 yıl boyunca Ercan Havalimanı’ndaki yolcu sayısının artması ve Rumların da buradan seyahat etmesiyle ilgili neden herhangi bir yaptırım getirmediği sorusunu yöneltti.

Habere göre, Prodromu, DİKO’nun önceki gün, Ercan Havalimanı konusunda DİSİ Hükümeti’ne yapmış olduğu eleştirileri “siyasi küstahlık” olarak niteledi. Prodromu, DİKO’nun, Ercan Havalimanı’nı kullanan yolcularla ilgili devletin sabit tutumunun sebeplerini bilmesine rağmen, başkalarının vatanseverliğini sorguladığını ve imaj oyunları içine girdiğini söyledi.

Prodromu ayrıca, DİKO’ya, bu uygulamanın, Tasos Papadopulos döneminde kararlaştırıldığını ve iktidarda kaldığı yıllar boyunca muhafaza edildiğini unutmaması çağrısında bulundu.

DİKO, SİYASİ YAPTIRIMLARDA ISRAR EDİYOR

Gazete devamla, DİKO’nun dün Rum radyosu RİK’e açıklama yaparak, DİSİ Hükümeti’ne bir kez daha, Ercan Havalimanı’ndan seyahatler konusuna yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunduğunu yazdı.

Habere göre, DİKO Basın Sözcüsü Athos Andoniadis, Ercan Havalimanı üzerinden KKTC’ye gelip Güney Kıbrıs’a geçen Rumlara, Kıbrıslı Türklere ve üçüncü ülke vatandaşlarına cezai yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Andoniadis ayrıca, Rum hükümetinin, Ercan Havalimanı’nı kullanan Türk menfaatli havayolu şirketlerine, Avrupa havalimanlarını da kullandıkları olgusuyla yaptırım uygulanmasını talep edebileceğini kaydetti.